Már a spájzban vannak

Újabb orosz emlékművet festékezett össze egy aktivista (videó)

A mozgássérült férfi akciójával a növekvő orosz befolyás ellen szeretett volna tiltakozni.

2017.04.26 13:28ma.hu

Lefestett egy Vlagyimir Putyin orosz elnök által is megkoszorúzott ellenforradalmi emlékművet egy aktivista a Fiumei Sírkertben. Galgóczi Péter mozgássérült, de ennek ellenére többször feltűnt kerekesszékével az utóbbi hetek tüntetésein.

A férfi az ATV kamerái előtt "rongálta meg" az emlékművet. A csatorna élőben közvetítette, ahogy kiszáll a kerekesszékből, odamászik az emlékműhöz, és fekete vízfestékkel lefesti az "ellenforradalom" szó első tagját.

Galgóczi elmondta, hogy akciójával növekvő orosz befolyás ellen szeretett volna tiltakozni. Az emlékművön eredetileg az állt, hogy "örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért."

A férfi szerint tette polgári engedetlenségi akció volt. Miután lefestette az emlékművet, saját maga hívta ki a rendőrséget. Azt nem tudni, előállították-e.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.