Bűncselekmény

Vádat emeltek az élettársát megölő szolnoki hajléktalan ellen

Bicskával sebezte halálra volt élettársát.

2017.04.26 12:01MTI

Emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat az ellen a hajléktalan szolnoki férfi ellen, aki bicskával sebezte halálra volt élettársát közel egy éve a Tisza-parti megyeszékhelyen - tudatta szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyész az MTI-vel.

Varga Árpád tájékoztatása szerint a férfi és élettársa egyaránt hajléktalan volt, rendszeresen italoztak, éjszakánként pedig alkalmi szálláshelyeken húzták meg magukat. Párkapcsolatuk a későbbi elkövető féltékeny természete miatt 2016 májusában megszakadt, a férfi azonban ebbe nem tudott belenyugodni, rendszeresen követte és fenyegetőzéssel is igyekezett rábírni a nőt korábbi életközösségük helyreállítására.

Ez történt 2016. május 30-án kora délelőtt is, amikor a szolnoki piac közelében a vádlott meglátta a nőt, akit előbb számonkért, majd üvöltözve hátbavágott, és megütötte azt is, aki a sértett védelmére kelt. Később előkapott egy bicskát, és azzal fenyegette meg halálosan volt élettársát, ám a környéken lakók felfigyeltek a hangoskodásra és közölték: rendőrt hívnak, ezért a férfi távozott a helyszínről.

Később a nő egy kisebb társasággal egyikük lakására ment, ahol néhány óra múlva az erősen ittas vádlott is megjelent, majd rövid szóváltás után bicskájával mellkason szúrta korábbi élettársát és elmenekült.

A főügyész közölte: a sérültön már a gyorsan megérkező mentők sem tudtak segíteni, a szúrás a nő szívét érte, aki szinte azonnal életét vesztette. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.