Önkormányzati választás

Dopeman egyelőre nem lesz képviselő Józsefvárosban

A Fidesz jelöltje nagy fölénnyel nyerte a vasárnapi időközit. A rapper a második helyen végzett 27 százalékkal.

2017.04.24 07:50ma.hu
Fotó: MTI

Sántha Péterné, a Fidesz jelöltje nyerte a vasárnapi józsefvárosi képviselőválasztást: a kormánypárt politikusa a szavazatok 424 szavazatot kapott (46%). A második helyen a szocialisták támogatásával induló Dopeman végzett 255 szavazattal (27%), a harmadikon pedig Bolba Márta evangélikus lelkész (19%).

Az időközi választáson öten indultak: Dopeman, az alpolgármester, Sántha Péterné és az LMP, az Együtt, a Párbeszéd és a Liberálisok favorizálta Románné Bolba Márta evangélikus lelkész mellett a jobbikos Huszár Péter (6%) és a kommunista Konczos László (hat szavazat).

A választást azért írták ki, mert a százhuszonöt ház bő kétezer lakásában élő ötezer-háromszáz választásra jogosult Magdolna telepi eddigi képviselője, a fideszes Balogh Szilveszter január végén lemondott. Úgy tudni, sajátjait lopta meg: azt hazudta önkormányzati ingatlanok bérlakóinak, hogy ő talpalta ki számukra a lakást, amiért cserébe hol ötven-, hol háromszázezer forintot kért tőlük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.