Köz, teher

A kormány szerint Brüsszel veszélyezteti az adócsökkentés politikáját

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint Brüsszel már nem csak a magyar migrációs, hanem az adópolitikába is bele akar szólni.

2017.04.23 14:46MTI

Brüsszel egyre nagyobb szeletet kíván kihasítani magának a magyar adópolitikából, amivel veszélyezteti a magyar gazdaságpolitika eddig elért eredményeit, és a magyar családoknak, valamint a gazdasági szereplőknek is adóemeléseket okozhat - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy fogalmazott, már nem csak a kormány migrációs, hanem adópolitikája is Brüsszel érdeklődési körének középpontjában szerepel, ezért minden olyan választópolgárt a nemzeti konzultációs ívek kitöltésére kérnek, akiknek fontos a kabinet adócsökkentési politikájának megőrzése.

Tuzson kiemelte, Brüsszel azt a kölcsönös teherviselést kockáztatja, amelynek részeként Magyarországon a multinacionális nagyvállalatokat és a bankokat is bevonták a közteherviselésbe, emellett szerinte uniós politikusok nyíltan felvetik annak lehetőségét is, hogy a migráció támogatásának finanszírozására új adókat vezessenek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.