CEU-botrány

Most a "CEU-s vircsaft ellen" tüntettek Budapesten

"A CEU-nál sokkal nagyobb problémák vannak az országban, így az emberek 99 százalékát nem érdekli ez a kérdés, hiszen milliók küzdenek a túlélésért."

2017.04.23 08:24MTI

Tián Pál, az Értünk Értetek Keresztény Mozgalom szóvivője a "nemzetellenes megmozduláscunami" ellen tiltakozva arról beszélt, hogy az egyetem melletti tüntetéseken "Budapest lakosságának öt százaléka hőbörög", ráadásul a résztvevők zöme külföldi.

Hangsúlyozta, megmozdulásukkal nem Orbán Viktort támogatják, kormányváltást szeretnének, de jobbról, "békében és boldogan akarunk élni Magyarországon, magyarként", és "nem akarjuk a liberális anarchiát".

MTI/Mohai Balázs

Bertha Szilvia, a mozgalom elnöke szerint a CEU-nál sokkal nagyobb problémák vannak az országban, így az emberek 99 százalékát nem érdekli ez a kérdés, hiszen milliók küzdenek a túlélésért.

MTI/Mohai Balázs

Poszpischek Tamás, a labdarúgó szurkolói csoportok szervezetének képviselője azt hangsúlyozta, nem szeretnék, ha túl sokáig, például a jövő évi választásokig tartana ez "a liberális Woodstock", már csak azért sem, mert a CEU nem országos ügy.

A közösségi médiában hirdetett demonstráció kezdetén féltucatnyi, magyar és uniós zászlóval felszerelkezett ellentüntető jelent meg, de a két tábort a rendőrök elválasztották egymástól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.