Bűnügy

Meghosszabbították a Teréz körúti robbantó előzetes letartóztatását

Fennáll a férfi szökésének, elrejtőzésének, illetve bűnismétlésének veszélye.

2017.04.20 15:26MTI
MTI/Mihádák Zoltán

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal meghosszabbította csütörtökön a tavaly őszi Teréz körúti robbantás elkövetésével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását - közölte az MTI-vel csütörtökön Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője a döntéshozatal után.

Mint mondta, a vádhatóság azért kezdeményezte a fél éve érvényben lévő intézkedés meghosszabbítását, mert álláspontjuk szerint fennáll a férfi szökésének, elrejtőzésének, illetve bűnismétlésének veszélye; ennek adott helyt a bíróság.

A tavaly szeptember 24-ei robbantásban két rendőr megsérült a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton. Az elkövetéssel gyanúsított P. Lászlót október 19-én fogták el; a férfi elismerte, hogy ő készítette az eszközt, ő helyezte el és ő hozta működésbe, így azok az értesülések is helytállóak, amelyek szerint ő szerepel a felvételeken. Az ügyvéd akkor azt mondta, hogy az indítékra egyelőre nincs válasz.

MTI/Mihádák Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.