Időjárás

Ítéletidő: közúti balesetek, kidőlt fák, leszakadt villanyvezetékek országszerte

Bács-Kiskun megyében több mint 25 ezer fogyasztó maradt áram nélkül. A katasztrófavédelem operatív törzset működtet.

2017.04.19 14:28MTI
Fotó: MTI

A rendkívüli időjárási helyzet miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) operatív törzset működtet - tájékoztatta a helyettes szóvivő szerda délben az MTI-t.

Mukics Dániel elmondta: éjfél óta országszerte mintegy 120 riasztást kaptak a tűzoltók. Főként közúti balesetek, kisebb arányban kidőlt fák, leszakadt faágak és villamosvezetékek miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét.

A legtöbb riasztást Bács-Kiskun, Csongrád, Nógrád és Pest megyében, valamint a fővárosban kapták.

Bács-Kiskun megyében már 31 településen van áramszünet, ez több mint 25 ezer fogyasztót érint. Az áramszolgáltató folyamatosan dolgozik a helyreállításon.

Mukics Dániel ismét felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki leszakadt elektromos vezetéket vagy sérült közműhálózatot lát, ne közelítse meg, hanem hívja a 112-es segélyhívó számot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.