Demonstrálók

Festékkel dobálták meg a szovjet emlékművet, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé őket

Egy ismert ligetvédő hétfőn egy társával narancssárga festékkel töltött lufikkal dobálta meg a Szabadság téri emlékművet. Már bíróság elé is állították őket.

2017.04.18 11:53ma.hu

Komáromy Gergő (G Ras) ligetvédő, a Riddim Colony zenekar tagja hétfőn lufikba csomagolt narancssárga festékkel dobálta meg a Szabadság téri szovjet emlékművet. A rendőrök bevitték őket az V. kerületi kapitányságra, és mivel felmerült a garázdaság gyanúja, 72 órás őrizetbe vették őket.

A 444 úgy tudja, hogy mindketten gyorsított eljárásban kerültek bíróság elé, kedden garázdaság vádjával meg is kezdődött az ügyük tárgyalása. "A tényállás szinte ugyanaz, mint az összesen 500 óra közmunkára ítélt Gulyás Márton és Varga Gergő aktivisták esetében, akik a Sándor-palotára dobtak festékesüvegeket, miután Áder János köztársadági elnök aláírta a CEU-törvényt. A különbség annyi, hogy mivel itt csak két elkövető volt, nincs meg a csoportos elkövetés, mint súlyosbító tényező" - írja a portál.

Komáromy tárgyalását kedden 11-kor kellett volna elkezdeni, de a vádlottak nem értek időben a Tölgyfa utcai bíróságra, mert torlódás volt a Gyorskocsi utcában.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.