Rendszer

Gáti Oszkár nyílt levele és szavalata Bayer Zsoltnak

Nyílt levélben fordult Gáti Oszkár színész Bayer Zsolthoz, és egy általa korábban elmondott Gyóni Géza-verset is csatolt hozzá.

2017.04.16 00:39ma.hu
hirdetés

A Jászai-díjas Gáti Oszkár nyílt levele a huppa.hu-n jelent meg.

A levelet azzal kezdi, hogy  "Nem tudom, van-e értelme elemezni egy temetőgondnoknak, másod-harmad vonalbeli színésznek az Ön osztályon felüli gondolatfolyamát? Annyian hozzászóltak már és mondtak mindenfélét, írtak, ötleteltek. Felmerült Önben, hogy lehet a Békemenetből, Háborúmenetet fabrikálni? Elég egy ügyes szófordulat, kis pici fenyegetés? Azt sugallja az írása, hogy háborút akar?"

A színész levelében innentől kérdések sorakoznak. Tartalmilag ilyesmikről kérdez: Ki ellen van Bayer, az olyan magyarok ellen, akik nem úgy magyarok, mint ő? Polgárháborút akar? Verekedni? Az idősebb békemeneteseket venné rá, hogy fiatalokat gyilkoljanak?

Végül csatol egy szavalatot, azzal, hogy Bayer gondolataira ez a reflexiója:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.