Demonstráció

Gulyás Márton nekiment a választási rendszernek

Mozgalmat indított a Fidesz ellen és az élére állt.

2017.04.15 22:30ma.hu

Gulyás Márton a Szabadság téren rendezett tüntetésen felszólalva elmondta: el kell kezdeni végre a professzionális politizálást, szerinte olyan formáció kell, amely nem a nép kizsákmányolására törekszik. Azt azonban sajnos nem tudta megmondani, milyen formáció legyen ideális - írja az Index.

Gulyás szerint nagyon fontos, hogy demokratikus verseny legyen, és ezt a Fidesz által kialakított választórendszer nem teszi lehetővé. "Amíg fideszes szabályok között kell megmérettetni a hatalomnak, ők fognak győzni" - véli Gulyás.

Gulyás bírálta a jelenlegi ellenzéki pártokat, hogy három évig nem tettek semmit, és sétálnak, mint a marhák a vágóhídon, hogy "lemészárolja őket a hatalom". Azt is hozzáteszi, hogy ugyanígy fog küzdeni egy lehetséges Gyurcsány- vagy Vona-kormány ellen is. De amiért küzd, és ezt megadja Vonának vagy Gyurcsánynak is, az az arányos választási rendszer.

Gulyás ezért választási mozgalmat hív életre, amelynek év végére az az egyetlen célja, hogy arányos választási rendszert alakítson ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.