Tüntető

Festékkel dobta meg a Terror Házát egy tüntető

Lemosható ételfestékkel támadott. Többen vízzel teli lufikat is bevetettek. A Fidesz szerint meggyalázták hőseink emlékét.

2017.04.14 12:27ma.hu

Lemosható ételfestékkel dobta meg a Terror Házát csütörtökön este egy tüntető. A férfil azt mondta, ugyanazt akarja elkövetni, amiért Gulyás Mártont és Varga Mártont 300, illetve 200 óra fizikai közmunkára ítélte a bíróság, jelesül meg akar dobálni egy közintézményt.

A rendőrök rövid időn belül megjelentek a helyszínen, és igazoltatták a festékkel dobáló tüntetőt. Közölték vele, hogy büntető feljelentést tesznek ellene, de Gulyással ellentétben őt nem állították elő.

A tüntető a helyszínen az Indexnek azt mondta, tesztelni szeretné, hogy egy másik bíróság milyen ítéletet hoz majd az ügyében. Azért választotta a Terror Házát, mert egy olyan közintézményt akart megdobni, amelynek van jelképes értéke: ugyanis az ellen küzdenek, hogy ne legyen diktatúra az országban.

Mint mondta, nem akart megsérteni senkit, ha valakit mégis megsértett volna, attól elnézést kér.

A Fidesz egy, az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált az esetre. A párt megdöbbenését fejezte ki, és "mélyen elítélte" a Terror Háza megdobálását.

"A Terror Házát borító Hősök Fala a szabadságért életüket áldozó embereknek állít emléket. Az áldozatok fényképének bemocskolása elfogadhatatlan és visszataszító cselekedet. Semmi nem indokolhatja hőseink emlékének meggyalázását."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.