Illegális bevándorlás

Vádemelési javaslat huszonkét embercsempész ügyében

Vádemelési javaslatot tett a rendőrség a Tatai Járási Ügyészségnek egy szír állampolgár és 21 társa ügyében, a feltételezett tettesek ellen embercsempészet miatt indítottak eljárást.

2017.04.12 10:04MTI

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu honlapon szerdán közzétett közleménye szerint a gyanúsítottak 2015 januárjától többször is megszervezték főként szírek uniós tagországokba szállítását Magyarországról.

A bevándorlók a nyugat-balkáni útvonalon érkeztek Magyarországra, őket a déli határszakaszról Budapestre szállították, ahol elszállásolták, majd onnan Nyugat-Európába vitték őket. A bűnözői csoport tagjai a szállásért 15-25 euró közötti összeget fizettek, a sofőrök pedig 150 és 700 euró közötti összeget kaptak. A bevándorlók elmondása szerint velük előre kifizettették a költségeket, ami 2500-2700 euró volt fejenként.

Ausztriában és Németországban több sofőrt is elfogtak, a magyar nyomozók intenzív nemzetközi együttműködést folytattak a társszervekkel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.