Demonstráció

Szabadítsátok ki Gulyás Mártont - Tüntetés a letartóztatott aktivistáért

Az ügyészségtől a Gyorskocsi utcához vonulnak a tüntetők, "Marcit ki, Orbánt be" - kiabálják.

2017.04.11 18:59ma.hu

Még mindig tüntetnek a Gyorskocsi utcában a letartóztatott tüntetők kiengedésért!

Nem hagy alább a hangulat




A tüntetők 10 percet adtak a hatóságoknak, hogy ki engedjék Gulyás Mártont, különben be mennek érte!




Gulyás Márton anarchista aktivistát csoportosan elkövetett garázdaság miatt hétfő éjszaka őrizetbe vette a rendőrség a Sándor-palotánál, miután társaival össze akarta festékezni az épületet. Társai most a szimpátiatüntetést szerveztek mellette a Budapesti Nyomozó Ügyészség épülete előtt, innen azonban a Gyorskocsi utcához vonulnak, mert állítólag átszállították őket.

A mai tüntetést szervező Facebook-csoport ugyanakkor azt írja, hogy Gulyás csak el akarta dobni a narancssárga festéket. Ennek ellenére az ügyészség csoportos garázdaság elkövetésével vádolja, és minimum 72 óráig őrizetben akarja tartani. Ez után dönt arról, hogy előzetesbe helyezik-e. Pedig elvileg Gulyás akciója politikai véleménynyilvánítás volt, ami miatt nem tartóztathatnak le senkit.

Demszky Gábor menet közben adott interjút


Azt zúgta a tömeg a Gyorskocsi utcánál: Marcit ki, Orbánt be




Áder gyorsan lelép

Hivatalos látogatásra Horvátországba utazik Áder János - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a köztársasági elnök szerdán indul a kétnapos látogatására Zágrábba, ahol megbeszélést folytat Kolinda Grabar-Kitaroviccsal, a Horvát Köztársaság elnökével és találkozik Andrej Plenkovic miniszterelnökkel. Áder János a horvát államfővel közösen megnyitja majd a Szent László-kiállítást a zágrábi Magyar Kulturális Intézetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.