Illegális bevándorlás

Lázár: a kormánynak Soros Györggyel van baja

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a magyar kormánynak Soros Györggyel van baja, de ennek nincs köze a CEU-hoz, az ott tanulókhoz és tanítókhoz.

2017.04.06 15:38MTI
Fotó: MTI

Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, az Országházban azt mondta: a magyar származású amerikai üzletembernek a bevándorlással kapcsolatban kifejtett véleménye miatt van vita, de a két ügyet külön kell kezelni. Amit Soros György az illegális bevándorlással kapcsolatban tett az elmúlt években, az Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit sérti. Nem tűrhetjük, hogy valaki bevándorlókat szervezzen a határhoz és kényszerhelyzetbe hozzon bennünket - fogalmazott.

A miniszter kiemelte: a kormány megállítani akarja bevándorlást, Soros pedig megszervezni. Nem tartható az sem, hogy a "Soros-féle szervezetek" a magyar állammal perbe szállnak és a határ megnyitására akarják kényszeríteni - jelentette ki.

A felsőoktatási törvény sokak által csak "Lex CEU-ként" emlegetett módosításáról szólva a miniszter azt mondta, hogy az nem korlátozza a tanszabadságot, az egyetemi autonómiát, a kutatás szabadságát.

A tárcavezető kiemelte: az oktatás területén egyenlő esélyeket akarnak, világos versenyszabályokat, hogy a magyar egyetemek versenyhátránya megszűnjön. "Készek vagyunk válaszolni" Brüsszelnek, Washingtonnak és Berlinnek is - tette hozzá. Lázár szerint "Soros György és hálózata" komoly nyomás alá helyezte Brüsszelt, Washingtont és Berlint, "folyamatosan megy a lobbi Magyarországgal szemben", de ezektől a szerveződésektől is megvédjük az országot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.