Illegális bevándorlás

Magyar embercsempészek ellen emeltek vádat Szegeden

Huszonnégy embert zsúfoltak be a gépjármű rosszul szellőző rakterébe, testi-lelki gyötrelmet okozva ezzel nekik, az autót azonban Röszke térségében megállították a rendőrök.

2017.03.30 08:56MTI
hirdetés

A szerb-magyar határ közeléből szállított Ausztriába illegális bevándorlókat három férfi, embercsempészés minősített esete miatt vádat emelt ellenük az ügyészség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte: a férfiakat üzletszerűen, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

A vádirat szerint az egyik férfi szervezte meg, hogy a mások által Szerbiából a zöldhatáron átkísért embereket társai Ausztriába vigyék. Az egyik vádlott feladata az volt, hogy a határ közelében gépjárműjébe felvegye őket, a másik pedig autóval előttük haladt, hogy így segítsen a rendőri ellenőrzések elkerülésében. Az egyik alkalommal a szállításokat szervező vádlott biztosította a fuvarhoz használt járművet. 2015. június 29-én a vádlottak legalább tizenegy embert vittek el Ausztriába. Egy héttel később huszonnégy embert zsúfoltak be a gépjármű rosszul szellőző rakterébe, testi-lelki gyötrelmet okozva ezzel nekik, az autót azonban Röszke térségében megállították a rendőrök - ismertette az ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.