Ítélet

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a kisgyermekét légpuskával halálosan megsebesítő férfit

Légpuskával sebesítette meg 11 hónapos gyermekét; a csecsemő kilenc nappal később meghalt.

2017.03.29 16:58MTI

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt másfél év fogházra ítélte szerdán a Pécsi Törvényszék azt a dél-baranyai férfit, aki tavaly októberben légpuskával sebesítette meg 11 hónapos gyermekét; a csecsemő kilenc nappal később meghalt - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A közlemény szerint a jogerős ítélet végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

Azt írták: az Oldon élő férfi tavaly októberben a háza körül elszaporodott rágcsálók irtására beszerzett egy engedély nélkül tartott, kínai gyártmányú 5,5 milliméter kaliberű légpuskát, amelyet néhány nap után egy mobiltelefonra akart elcserélni. Emiatt október 16-án három ismerőse jelent meg nála, akikkel - hogy a fegyvert kipróbálják - az udvaron sörösüvegekre lőttek, míg egy rendőrjárőr ennek befejezésére szólította fel őket.

A társaság ennek eleget tett, majd a vádlott egyik ismerőse a megtöltött és felhúzott fegyvert a ház falának támasztotta és két társával távozott - részletezték.

A vádlott a konyhába vitte és a hűtő tetejére tette a légpuskát, anélkül hogy "a fegyver állapotáról, felszereltségéről meggyőződött volna", miközben a helyiségben élettársa főzött, 11 hónapos gyermekük pedig az etetőszékben ült.

A férfi rövid idő múlva felvette a légpuskát és - egyik ujjával az elsütő billentyűn - elindult kifelé a lakásból. A férfi "hirtelen ötlettől vezérelve elhatározta, hogy megijeszti (...) az etetőszékben ülő gyermeket, a fegyver csövével felé fordult, miközben a lábával dobbantott. Ennek következtében a fegyver elsült, a lövedék pedig a 11 hónapos gyermek fejét találta el" - áll az írásos összefoglalóban.

A vádlott és élettársa haladéktalanul intézkedtek a gyermek orvosi ellátása érdekében, ennek ellenére a gyermek a kórházban október 25-én életét vesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.