Illegális bevándorlás

Vádat emeltek egy álnevet használó algériai migráns ellen

Hamis tartózkodási engedéllyel igazolta magát, és korábban több eljárásban is álnevet használt.

2017.03.28 10:03MTI

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a 31 éves férfit még 2016 júliusában a szerb-magyar határ közelében, Kelebián ellenőrizték a rendőrök, mivel egy nappal korábban engedély nélkül távozott a kiskunhalasi őrzött központból. Az algériai migráns egy nem létező férfi nevére kitöltött, fényképes tartózkodási engedélyt adott át, ruhájának átvizsgálásakor azonban előkerült az eredeti útlevele.

Az eljárás során az is kiderült, hogy a vádlott már többször használta álnevét, egyebek mellett menekültkénti elismerését is így kérte. Több büntetőeljárás is indult ellene: Szegeden határzár tiltott átlépése miatt, Kiskunhalason pedig garázdaság, rongálás és hivatalos személy elleni erőszak miatt. A férfi valamennyi ügyben hamis adatokat közölt magáról, így álnéven is ítélték el valamennyi ügyben.

A szabadlábon védekező vádlottat az ügyészség öt rendbeli közokirat-hamisítással vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint kiutasítást indítványoz vele szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.