Ítélet

Öt évet kapott a késes trafikrabló

Öt év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék hétfőn jogerősen egy férfit, aki tavaly májusban késsel fenyegetőzve kirabolt egy debreceni trafikot.

2017.03.27 15:33MTI

Veszprémyné Szajkó Márta, a törvényszék sajtótitkára hozzátette: a törvényszék annyiban változtatta meg az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság ugyancsak öt év fegyházbüntetést kiszabó ítéletét, hogy egy másik büntetőügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztésnél a felfüggesztés időtartamát a mostani jogerős fegyházbüntetés időtartamával meghosszabították, így a próbaidő egy évről hat évre növekedett.

A vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. A férfi a büntetés kétharmad részének letöltése után szabadulhat feltételesen.

A férfi 2016 májusában Debrecen belvárosában, a Darabos utca elején bement egy nemzeti dohányboltba és rosszullétre hivatkozva vizet kért az eladótól. Miközben az eladó megpróbálta teljesíteni a kérését, a zsebéből elővett egy kést és a bevétel átadására szólított fel. Az eladó kinyitotta a kasszát és 106 500 forintot adott át a férfinak, aki ezután egy nonstop üzletben a boltosokkal taxit hívatott. A rendőrség Hajdúvidnél a taxit feltartóztatta, és a férfit elfogta. A rendőrök a pénzt és a kést is megtalálták nála.

A férfi a bíróságon teljes, minden részletre kiterjedő vallomást tett és beismerte bűnösségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.