Tragédia

Meghalt egy magyar sziklamászó Erdélyben

Magyarországi sziklamászó vesztette életét szombaton a Nagyenyed és Torockó közötti Kőköz-szorosban.

2017.03.26 09:43MTI

A 36 éves magyarországi férfi egy nagybányai társával mászott fel a Kőköz-szoros egyik sziklafalára, amikor a baleset történt. Luminita Prodan, a Fehér megyei rendőrkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a kora délutáni órákban jelentették a balesetet.

A gyakorlott magyarországi sziklamászó valamiért kiakasztotta a biztosítókötelet, és mintegy negyven méter magasról lezuhant.

A román rohammentő-szolgálat helikoptert küldött a helyszínre, de a férfi időközben belehalt sérüléseibe.

A Kőköz-szorosban az Enyed patak több mint két kilométeren át halad 250 méter magasságú, sima felületű sziklafalak között. A szurdokon áthalad a Torockót Nagyenyeddel összekötő megyei út is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.