Ítélet

Felfüggesztett börtönre ítélték a Népszabadság volt főszerkesztőjének

Murányi Marcellt halálos gázolás miatt ítélték el.

2017.03.24 15:48MTI
hirdetés

Közúti baleset gondatlan okozása miatt 1 év 8 hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Népszabadság volt főszerkesztőjét, Murányi Marcellt a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken. Emellett - az elsőfokú ítéletet súlyosbítva - jogerősen 2 év 6 hónapra eltiltották a járművezetéstől a segítségnyújtás elmulasztásának vádja alóli felmentő rendelkezést viszont helybenhagyta a másodfokon eljáró bíróság.

A Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményébe felidézte, M. Marcell 2015. március 30-án este az általa vezetett autóval Budapest VII. kerületében, egy trolibusz előzése közben a belső forgalmi sávból lassítás nélkül élesen jobbra haladva gépkocsija jobb hátsó részével elsodorta a külső forgalmi sávban közlekedő sértettet, aki az úttestre zuhant. A vádlott nem állt meg. Otthon azonban észlelte a gépkocsija sérülését, és azonnal visszament a baleset helyszínére, ahol jelentkezett az időközben kiérkezett rendőröknél.

A sértett a szakszerű kórházi ellátás ellenére, a balesetben elszenvedett sérülések miatt 2015 áprilisában elhunyt.

Közleményük szerint az elsőfokú bíróság a bizonyítékok alapján elfogadta a vádlott védekezését, miszerint nem tudta, hogy balesetet okozott, és a troli dudálását, a kerékpárral való érintkezését az autóban szóló zene, illetve a már megtett távolság miatt nem hallhatta, a kerékpárost pedig nem láthatta. Ezt támasztotta alá az az igazságügyi szakértői vélemény is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.