Környezet

Víz Világnapja - Nyílt napot tart a Fővárosi Csatornázási Művek

Nyílt napot tart a Fővárosi Csatornázási Művek a Víz Világnapján, csütörtökön és pénteken diákok, szombaton bárki megtekintheti a dél-pesti szennyvíztisztító telepet.

2017.03.22 23:30MTI

A társaság szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a telepen a legmodernebb biológiai szennyvíztisztítási módszert, az úgynevezett élőgépek technológiát is alkalmazzák, amelynek lényege, hogy a szennyeződéseket felfaló baktériumok élőhelyét biztosító növényzetet permetezőszerek helyett ma már az üvegházba telepített ragadozó rovarok védik, a tisztítási folyamat számára hasznos rovarok túlszaporodását pedig lepkékkel fékezik meg.

A szennyvíziszap kezelése és biológiai stabilizálása során keletkező biogázból ma már az FCSM mindkét telepén több energiát termelnek, mint amennyire a rendszereknek szüksége van, ezért időszakosan a telepeken kívülre is szolgáltatnak energiát - olvasható a társaság közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.