Légi konfliktus

Ismét riasztani kellett a magyar Gripeneket

Egy Londonból Dohába tartó repülőgép miatt riasztottak, amely nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással.

2017.03.21 12:16MTI

Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit kedd délelőtt egy Londonból Dohába, Katar fővárosába tartó repülőgép miatt, amely nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A közlemény szerint egy DC-10 típusú repülőgép 10 óra után néhány perccel lépett be Magyarország légterébe. A repülőgép nem tért el a repülési tervtől, de nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással, ezért a NATO integrált légivezetési központja riasztotta a Magyar Honvédség készültségben lévő Gripenjeit.

A Gripenek elfogták, majd azonosították a repülőgépet. A civil repülőgép 10 óra 26 perckor rádiókapcsolatot létesített a Magyar Polgári Légiforgalmi Szolgálattal, majd folytatta útját Doha felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.