Környezetvédelem

A házhoz szállítási szolgáltatások elterjesztését javasolja a Levegő Munkacsoport

Környezetvédelmi szempontból előremutató, hogy a magánautós bevásárlás helyett egyre többen a házhoz szállítást választják.

2017.03.18 01:30MTI
hirdetés

Ahelyett, hogy a házhoz szállítási szolgáltatásokat díjjal sújtanák, inkább segítsék az elterjesztését, mert környezetvédelmi szempontból kedvezőbb - javasolja Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek írt levelében a Levegő Munkacsoport.

A környezetvédő szervezet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében kifejtette: hírek szerint a kormány díjat kíván kivetni a napi fogyasztási cikkeket forgalmazó áruházláncok házhoz szállítási szolgáltatására a környezetszennyezés miatt, valójában azonban környezetvédelmi szempontból előremutató, hogy a magánautós bevásárlás helyett egyre többen a házhoz szállítást választják.

Egy kisteherautóra egyszeri alkalommal gyakran 80-100 vevő számára is raknak fel árut, amit optimalizált útvonaltervezés alapján a lehető legrövidebb útvonalon szállítanak ki. Így gyakorlatilag egy jármű útja helyettesíti a 80-100 személyautó által megtett oda-vissza utat - hívták fel a figyelmet.

A házhoz szállítást nem díjakkal kellene sújtani, hanem inkább elő kellene segíteni, mindenekelőtt rövid használatú rakodóhelyek létesítésével - hangsúlyozta a Levegő Munkacsoport.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.