Ünnep

Március 15. - A bíróság hatályon kívül helyezte a rendőrség tiltó határozatát

"Kitelepülés és síposztás."

2017.03.15 12:31MTI

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Budapesti Rendőr-főkapitányság határozatait, amelyekkel megtiltotta az Együtt "kitelepülés és síposztás" című rendezvényét.

A Fővárosi Törvényszéknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a gyülekezési törvény tételesen felsorolja, hogy a rendőrség milyen okok alapján tilthatja meg egy bejelentéshez kötött rendezvény megtartását, de ebben az esetben ilyen okot nem talált.

Juhász Péter, az Együtt elnöke korábban bejelentette, hogy sípolással akarják megzavarni Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét a Múzeumkertben. Pénteken a Fidesz és Kovács Zoltán kormányszóvivő is méltóságteljes ünneplésre szólított fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.