Lég+tér

Újra riasztani kellett a Gripeneket

A magyar vadászgépeket egy utasszállító miatt kellett ugrasztani.

2017.03.10 11:20MTI

Riasztották a honvédség Gripen vadászgépeit péntek délelőtt, miután egy utasszállító repülőgép nem vette fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi irányítással - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

A közlemény szerint az Indiából Londonba tartó Boeing 787-800 típusú repülőgép háromnegyed tíz körül lépett be a magyar légtérbe. A repülőgép a repülési tervtől nem tért el, de nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással. Ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a honvédség készültségi szolgálatát, amely elfogta a repülőgépet és elvégezte az azonosítást. Az utasszállító gép még tíz óra előtt rádiókapcsolatot létesített a Magyar Polgári Légiforgalmi Szolgálattal, és folytatta útját London felé - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.