Illegális bevándorlás

Akadozik az európai migránskérdés megoldása

Eddig csak Málta és Finnország teljesítette kötelezettségeit, és 160 ezerből mindössze 13 ezer embert telepítettek át.

2017.03.03 09:32MTI

A migrációs kérdésekért felelős európai biztos sürgetése ellenére akadozik a migránskérdés megoldása Európában - jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A szakértő azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy Dimitris Avramopoulos a kvóták teljesítését és a kiutasítások felgyorsítását sürgette.

Lomnici közlése szerint: eddig mindössze Málta és Finnország teljesítette kötelezettségeit, és 160 ezerből mindössze 13 ezer embert telepítettek át.

Ugyancsak akadozik a kiutasítás Németországban és Ausztriában, illetve Olaszország már kiutasítási központokba tereli a migránsokat - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.