Időjárás

Viharos erejű szél miatt adtak ki riasztást az ország jelentős részére

Akár 70 km/h-s széllökések is lehetnek. Napközben 14-19, éjszaka 7-12 fok között alakul a hőmérséklet. Este többfelé eleredhet az eső.

2017.02.28 10:17MTI

Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.

 A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: kezdetben a Dunántúl északnyugati felében, majd - az ország délkeleti harmadának kivételével - a többi országrészben is egyre gyakrabban lehetnek 60-80 kilométer/órás széllökések. A délelőtti, késő délelőtti órákban síkvidéken elsősorban Győr-Moson-Sopron megye tágabb környezetében nem zárható ki egy-egy 90 kilométer/óra feletti széllökés. Emiatt Győr-Moson-Sopron megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Budapestre és Pest, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Azt írták: délutántól az éjféli órákig ismételt egyre inkább a Dunántúl északnyugati harmadában fordulhatnak elő viharos (55-70 kilométer/óra körüli) széllökések.

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb hőmérséklet 14-19 Celsius-fok között várható. Késő estére 7-12 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben nem várható csapadék, de estétől előbb a Kisalföldön, éjszaka pedig már másutt is egyre többfelé elered az eső.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.