Bűnügy

Vádat emeltek a polgármestert elkalapáló közmunkás ellen

Ököllel ütötte, letépte a pólóját és a nyakláncát is.

2017.02.28 09:15MTI

Vádat emeltek egy közmunkás ellen, aki ököllel arcul ütötte a polgármesterét - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A büntetlen előéletű férfit 2015 nyara óta alkalmazta közfoglalkoztatottként a magyarszentmiklósi önkormányzat.

A polgármestertől tavaly ősszel arra kapott megbízást, hogy a falu templomának felújítására szánt építőanyagot pakolja be a tűzoltószertárba. A férfi megtagadta a telefonon kapott utasítás végrehajtását, mire a polgármester közölte vele, hogy akkor megszünteti a munkaviszonyát.

Másnap a férfi a kultúrházban felszólította a polgármestert, hogy mondjon le, majd ököllel arcon ütötte, leszakította a pólóját és a nyakláncát. A polgármester nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a férfi ellen, és közérdekű munka kiszabását indítványozta büntetésként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.