Belpolitika

Jobbik: Lázár János nem fenyegetheti a fővárost

Az ellenzéki párt a miniszterelnökséget vezető miniszter éket verne "az olimpiapárti vidék és az azt nem támogató budapesti emberek közé".

2017.02.26 12:06MTI

A Jobbik budapesti regionális igazgatója szerint nem teheti meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy "kukoricán térdepeltetéssel" fenyegesse a fővárost az olimpiarendezés meghiúsulása miatt, éket verve "az olimpiapárti vidék és az azt nem támogató budapesti emberek közé". Stummer János erről vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

Az ellenzéki politikus a sajtótájékoztató után az MTI-nek telefonon elmondta, Lázár János pénteken 1000 milliárd forint forrás elvonását "lebegtette meg" Budapesttől az olimpiarendezés meghiúsulása miatt. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szombaton megkezdte "a mosakodást" és azt mondta, nem született döntés még a felszabaduló pénzekről - jegyezte meg. A Jobbik képviselői ezért javaslatok sorát teszik a következő napokban, hogy mire lehetne költeni a forrást, "mielőtt a fideszes haverok szemet vetnének az egyelőre gazdátlan százmilliókra" - tette hozzá.

 Stummer János szerint például az egészségügyi intézmények fejlesztésére lehetne költeni a pénzt. Tavaly év végén a kórházak a működési szempontból elengedhetetlen beszerzésekre nyújthattak be pályázatokat egy 15 milliárd forintos keretre, amelyet 54 milliárd forinttal "túlpályáztak" - ismertette. A Jobbik kikérte a nem nyert pályázatok listáját, ahol a pénznek "sokkal jobb helye lenne, mint Felcsúton vagy az új Puskás-stadionban". Kiemelte egyebek mellett a Korányi-kórház elavult altatógépének cseréjét 10 millió forint értékben és a Szent János-kórház két röntgenberendezését 241 millió forint értékben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.