Duna

Két napra egy gödi Duna-szigeten rekedt egy férfi és egy nő

A Duna jegén sétáltak át a szigetre, de az olvadás miatt már nem tudtak visszajönni. A tűzoltók mentették ki őket.

2017.02.24 11:42MTI

Tűzoltók mentettek ki két embert a gödi Duna-szakasz egyik szigetéről, a férfi és a nő két napra a szigeten rekedt - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-t.

Csámpai Attila elmondta, hogy az ötven év körüli férfi és nő még szerdán sétált át Gödnél a Duna jegén a szigetre, ahonnan az olvadás miatt már nem tudtak visszajönni. Két nap után, pénteken sikerült csak segítséget kérniük egy a túlsó parton tartózkodó embertől, aki értesítette a tűzoltókat.

A váci tűzoltók érkeztek a helyszínre és egy úgynevezett mozgóstég segítségével, kötélbiztosítás mellett kimentették a bajba jutottakat. A szóvivő hozzátette, az enyhe időjárásnak köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.