Időjárás

Szeles, borús idő várható az utolsó téli hétvégén

Napközben plusz 5 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet, de éjszakánként még mínuszok is lehetnek.

2017.02.23 16:36MTI

Szeles, borús, néhol esős idő várható az utolsó téli hétvégén. Kissé mérséklődik a felmelegedés, néhol napközben is plusz 5 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, s a leghidegebb órákban mínuszok is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Az erős szél veszélye miatt péntekre Budapestre, továbbá Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken óránkénti 70 kilométeresnél erősebb széllökésekre is számítani kell, estére mérséklődik a légmozgás.

Emellett pénteken általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elsősorban az ország déli felén valószínű eső, zápor, kis eséllyel a déli határ közelében zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3 és 9 fok között lesz, napközben 8-12 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton egyre kevesebb helyen várható csapadék. Napközben már többfelé kisüthet a nap, legfeljebb néhol - délen és keleten - alakulhat ki zápor. Ismét többfelé lesz erős a szél, estére mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Vasárnap csak néhol - északon, északkeleten - lehet zápor. A Kisalföldön helyenként erős, másutt élénk lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között, napközben plusz 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.