Bűnügy

Vádat emeltek a romák kiirtásával fenyegetőző férfival szemben

Az ügyészség a férfit közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja.

2017.02.23 08:45MTI

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a roma kisebbséghez való tartozásuk miatt fenyegetett meg egy családot - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, az ügyészség a férfit közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja.

A vádirat szerint 2016. május 2-án este a vásárhelyi férfi az utcán szóváltásba keveredett a sértett család férfi tagjával. A vita során a vádlott azt kiabálta a sértettek irányába, hogy "mit képzeltek ti cigányok, azt hiszitek, hogy nektek mindent lehet", azt is mondta, hogy a sértetteket "ki kellene nyírni". A hangoskodásra felfigyeltek a sértettek közelben lakó hozzátartozói is, akik a kiabálást hallva kimentek az utcára, a vádlott azonban tovább folytatta a szidalmazást. A férfi ekkor már hét embernek kiabált, többek között a szemük kiszúrásával, az egyik mozgáskorlátozott sértettet tolószékből történő kiszedésével, a gyerekek földhöz vágásával fenyegette meg őket amellett, hogy folyamatos kiírtatásukat hangoztatta. Az ordibálást csak akkor hagyta abba, amikor a sértettek rendőrt hívtak.

Az erőszakos cselekményekkel is fenyegetőző vádlott a sértettek roma etnikumhoz tartozása miatt olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy a sértettekben riadalmat keltsen - tudatta a csoportvezető ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.