Döntött a Fidesz

Befektetői konzultációs tanács alakulhat

Befektetői konzultációs tanács létrehozásáról döntött a Fidesz elnöksége - jelentette be Varga Mihály, a párt alelnöke szerdán Siófokon, a Fidesz elnökségi ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

2008.01.16 17:28MTI

Varga Mihály közölte: a tanács vezetésével Orbán Viktor pártelnök javaslatára Járai Zsigmondot kérték fel. Az Orbán-kormány volt pénzügyminiszterétől, a Magyar Nemzeti Bank exelnökétől azt várják, hogy kapcsolatot tartson külföldi tőkebefektetőkkel, konzultáljon és ötleteket gyűjtsön befektetési lehetőségekre.

A Fidesz alelnöke a tanács létrehozásának másik céljáról azt mondta, ezzel is szeretnék ráirányítani a kormány figyelmét arra, hogy gazdaságpolitikája megbukott. Az ellenzéki párt szakpolitikusa állítását a következőkkel támasztotta alá: az európai országok rangsorában Magyarország hat helyet esett vissza, s ezzel a 27 ország közül a 27. lett, a tőke beáramlása felére csökkent, az infláció 8 százalékra ugrott a múlt évben - a nyugdíjasokat érintően 9,4 százalékra - , a reálbérek 4,5 százalékkal csökkentek, míg a munkanélküliségi ráta csaknem 7,5 százalék volt.

Az elnökség ennek ismeretében aggasztónak és bizonytalannak tartja a gazdasági környezetet - tette hozzá az Orbán-kormány pénzügyminisztere. Mint mondta, a Fidesz elnöksége ezt követően, miután áttekintette az ország gazdasági állapotát, jelenlegi helyzetét, döntött a befektetői konzultációs tanács létrehozásáról. Közölte: szerdán este, illetve csütörtökön az elnökségi ülés zárónapján a népszavazással, a parlamenti munkarenddel és az egészségbiztosítást érintő kérdésekkel foglalkoznak.

Varga Mihály kérdésre válaszolva elmondta: az Albert-házaspár az egészségbiztosítás privatizációja ellen benyújtott népszavazási kezdeményezéséről érintőlegesen volt szó az elnökségi ülésen. A Fidesz támogatja a kezdeményezést, ám mivel olyan jellegű felkérést nem kaptak, hogy vegyenek részt az aláírásgyűjtésben, nem vesznek részt benne - tette hozzá a Fidesz alelnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.