Belpolitika

Jön az újabb nemzeti konzultáció

A kormány az Orbán Viktor által felsorolt "öt veszélyforrásról" fogja megkérdezni az embereket.

2017.02.22 09:42ma.hu
Fotó: MTI

Folyamatban van az újabb nemzeti konzultáció előkészítése - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Tuzson Bence hangsúlyozta: ha olyan kérdések merülnek fel, amelyek a nemzet, az ország sorsát a következő időszakban jelentősen befolyásolják, mindig érdemes megkérdezni az emberek véleményét. A kormányzat akkor tud sikeres lenni, ha az emberek véleményét figyelembe veszi. A témakörök világosak, öt veszélyforrásról kérdezik meg az állampolgárokat - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy az újabb nemzeti konzultáció is levélben zajlik-e majd, azt mondta: ez a konzultáció jól bejáratott, jól működő formája, ami hatékony is, ezért szeretnék megőrizni. A konzultáció időpontjáról az államtitkár annyit mondott, hogy a közeljövőben, minél előbb szeretnék megvalósítani.

Az újabb nemzeti konzultációt Orbán Viktor jelentette be kedden, a parlament tavaszi ülésszakát megnyitó napirend előtti felszólalásában. A miniszterelnök az országra leselkedő legfontosabb veszélyek között említette a rezsicsökkentés betiltását, az illegális bevándorlást, a külföldi befolyásolási kísérleteket és a magyar adócsökkentést és munkahelyteremtést célzó "brüsszeli támadásokat".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.