Illegális bevándorlás

Több száz migráns várakozik Szabadkán

A zöldhatáron keresztül próbálnak átjutni az országba.

2017.02.21 17:14MTI
Fotó: MTI

Több száz migráns várakozik Szabadka külterületén, az újvidéki vasútvonal közelében arra, hogy megpróbáljon átjutni Magyarországra a zöldhatáron keresztül - tapasztalta a helyszínen kedden az MTI tudósítója.

A magukat sátrakban, fóliával fedett kalyibákban, illetve a bontás alatt lévő egykori téglagyár melléképületeiben meghúzó migránsok között sokan voltak, akik már megpróbáltak átjutni a szerb-magyar határon, de a rendőrök és katonák feltartóztatták és visszafordították őket.

Akadt olyan pakisztáni férfi, aki elmondása szerint hét-nyolc alkalommal próbálkozott sikertelenül, ám kedd vagy szerda éjszaka újra kísérletet tesz.

A várakozók kivétel nélkül mind fiatal, esetleg középkorú férfiak, akik közül többen is azt mondták, szinte lehetetlen átjutni a magyar határon, akár nagyobb csoport tagjaként, akár csupán ketten-hárman indulnak el, mert sok a rendőr és katona.

A migránsoknak önkéntesek rendszeresen ételt és ital osztanak, időnként ruhákat és cipőket is kapnak a várakozók, és a táborhelyeket felkeresik a Médecins du Monde segélyszervezet orvosai is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.