Metrófelújítás

3-as metró: Most ön is hozzászólhat, hogyan változzon a forgalmi rend a felújítás alatt

A BKK társadalmi vitára bocsátja a kérdést. Március 7-ig várják a javaslatokat.

2017.02.21 15:12ma.hu
Fotó: MTI

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) társadalmi vitára bocsátja, hogy hogyan változzon a forgalmi rend a 3-as metró felújításának ideje alatt -írja az MTI. A társaság közleményében azt írja, megvizsgálta, hogy a Kőbánya-Kispest-Nagyvárad tér szakasz felújítása alatt várhatóan hogyan rendeződik át a forgalom, és ennek alapján lakótérségekre bontva részletes mobilitási tervet dolgozott ki.

A tervek alapján egy interaktív térkép is készült, amit a BKK weboldalán érhetnek el a közlekedők . Ezen az érintett városrészekre kattintva megismerhető, hogy társaság milyen alternatív útvonalakat kínál a 3-as metró helyett.

A BKK felhívta a figyelmet arra is, hogy a metrópótlás miatt megnő majd az utazási idő, esetenként több átszállásra lesz szükség.

A metró felújítása várhatóan idén nyáron kezdődik és három ütemben zajlik majd. Az első ütemben a metróvonal déli szakaszát, a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti részt zárják le. Ezt követi a fő ütem második része: az északi - a Lehel tér és Újpest-Központ közötti - és a déli szakasz együttes lezárása, a metró ekkor csak a Nagyvárad tér és a Lehel tér között közlekedik.

A két külső szakasz elkészülte után, a második fő ütemben a vonal belső részén, a Lehel tér és a Nagyvárad tér között lesz metrópótlás, a harmadik ütemben pedig az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között nem közlekednek majd a szerelvények.

 A BKK március 7-ig várja az utasok észrevételeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.