Kábítószer

Százmilliós hasznot reméltek a zalai drogtermesztők

Százmilliós hasznot remélve, több millió forintos ráfordítással termesztett Zalában jelentős mennyiségű marihuánát az a két budapesti testvérpár, amelynek tagjai ellen a napokban emeltek vádat.

2017.02.15 09:14MTI

A négyfős baráti társaság tavaly tavasszal döntött úgy, hogy közös finanszírozással marihuánát termesztenek, ezért a zalabéri hegyen kétmillió forintért megvásároltak egy ingatlant. Nagy mennyiségű tőzeget szállíttattak a helyszínre, munkagépekkel elvégeztették a földmunkákat, amelynek során 700-800 köbméter földet termeltettek ki.

A ház közelében kutat ásattak és felépítettek egy közel 700 négyzetméteres és egy 14 négyzetméteres fóliasátrat, amelyekben szellőztető-, párásító- és öntözőrendszert is kialakítottak, illetve biztosították az áramellátást is. A kendermagokat és a szellőztetőberendezést Bécsben, a faanyagot és az egyéb felszerelési tárgyakat Budapesten, valamint Zalaszentgróton és környékén szerezték be.

A kisebb fóliasátor volt az előcsíráztató, a nagyobban folyt a termesztés, a "szakmai irányítást" egyikük végezte, heti-kétheti gyakorisággal meglátogatta a helyszínen lévő társait, akiket pénzzel, élelmiszerrel, itallal és dohánnyal látott el. A termés betakarítása után hárman rendszeresen fogyasztottak is a marihuánából.

A rendőri rajtaütés során összesen több mint ezer tő kendertövet és 50 grammnyi növényi törmeléket foglaltak le, az előbbi meghaladja a különösen jelentős mennyiség kategóriáját. Az eladásból 80-100 millió forintos hasznot reméltek.

A Zala Megyei Főügyészség közölte: a négy férfi ellen különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt emelt vádat, s ennek a büntetési tétele öt és tizenöt év közötti szabadságvesztés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.