Katasztrófavédelem

Nyolcvanhét új tűzoltó tett esküt Budapesten

Nyolcvanhét új tűzoltó tett esküt kedden Budapesten, a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) oktatási Központjában.

2017.02.15 01:30MTI

Góra Zoltán az OKF vezetője ez alkalomból emlékeztetett arra, hogy a tűzoltók társadalmi elismertsége igen magas, és arra kérte az alapképzést most befejező hallgatókat, hogy ezt minden erejükkel erősítsék tovább. Hozzátette: a társadalom elismerése megnyilvánul a rendvédelmi életpályamodell bevezetésében is, ami fokozatos illetményemelést is jelent.

Az újonnan avatottak képviseletében szóló Kurucz Tamás őrmester azt hangsúlyozta, hogy olyan testület tagjává váltak, amelynek alapismérve a szolidaritás és az összetartás.

Hajdu Márton az OKF szóvivője az MTI-nek elmondta: a most végzettek féléves alapképzésen vettek részt, amelyre további kurzusok épülnek. A jelenlegi képzési rendszert 2012-ben vezették be az OKF-nél, és azóta 1100 új tűzoltót avattak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.