Illegális bevándorlás

Börtönt kér a migránsokat sanyargató embercsempészre az ügyészség

A vádlott a migránsokat bezsúfolta a kisteherautóba, amelyből az üléseket előzőleg eltávolította, majd hét és fél órán át pihenő, élelem és víz nélkül szállította őket az országon keresztül.

2017.02.13 11:20MTI

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat és kéri börtönbüntetés kiszabását egy magyar férfira a Sárvári Járási Ügyészség - közölte az MTI-vel hétfőn Simon József, a Vas Megyei Főügyészség vezetője.

A vádirat szerint a férfi 2015 májusában 30 iraki és két szír állampolgárt csempészett kisteherautójával Ausztriába - tudatta a főügyész.

Hozzátette: a vádlott Szeged környékén vette fel a Magyarországra a zöldhatáron át embercsempészek vezetésével illegálisan belépett, beutazásra és tartózkodásra jogosító okmányokkal nem rendelkező külföldieket, akik között tíz nő és két gyermek is volt.

"A vádlott a migránsokat bezsúfolta a kisteherautóba, amelyből az üléseket előzőleg eltávolította, majd hét és fél órán át pihenő, élelem és víz nélkül szállította őket az országon keresztül" - áll ügyészségi közleményben.

Simon Zoltán ismertetetése szerint a férfi, miután az ausztriai Nickelsdorf közelében kirakta utasait, azonnal visszaindult Magyarországra, a migránsokat és a vádlott szír társát viszont rövid idő múlva az osztrák rendőrök elfogták.

A Sárvári Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban, valamint azt is, hogy a vádlottat a bíróság tiltsa ki Győr-Moson Sopron megye területéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.