Diplomácia

Szijjártó Péter a héten Japánba, Ausztráliába és Új-Zélandra látogat

A külgazdasági és külügyminiszter a héten Japánba, Ausztráliába és Új-Zélandra látogat.

2017.02.13 04:30MTI

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a tokiói hivatalos látogatás során Szijjártó Péter február 13-án, hétfőn találkozik Fumio Kishida külügyminiszterrel, Hiroshige Seko gazdasági, kereskedelmi és ipari miniszterrel, valamint tárgyalásokat folytat japán nagyvállalatok vezetőivel.

Canberrában a magyar miniszter szerdán tárgyal majd Julie Bishop külügyminiszterrel, előadást tart az Ausztrál Nemzeti Egyetem Európai Tanulmányok Központjában, február 16-án, csütörtökön találkozik Gladys Berejikliannal, Új-Dél-Wales miniszterelnökével, valamint kerekasztal-beszélgetésen vesz részt a sydneyi magyarság képviselőivel - írták.

Wellingtoni hivatalos látogatása keretében február 17-én pénteken Szijjártó Péter felavatja az 1956-os magyarországi menekültek befogadásának 60. évfordulója alkalmából készült emléktáblát, megbeszélést folytat Chris Finlayson igazságügyi miniszterrel, és megnyitja Magyarország wellingotni nagykövetségét.

Aucklandben a magyar külügyminiszter megnyitja a magyar-új-zélandi üzleti fórumot, valamin találkozik Murray McCully külügyminiszterrel - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.