Turizmus

Lemondott a turisztikai kormánybiztos

Lemondott tisztségéről Bienerth Busztáv turisztikai kormánybiztos, ezt a 25. Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó Fogadáson szerdán Budapesten jelentette be.

2017.02.01 22:30próba

Bienerth Gusztáv kijelentette: a turizmus kormányzati átalakítása befejeződött, adott a dinamika és az új feltételrendszer ahhoz, hogy 2017 kivételes éve legyen az ágazatnak. Minden vállalt feladatát teljesítette. Meghatározó korszakot zárt le a kormány, az új struktúra felállt, a többletforrások elosztása megtörtént a négy kiemelt turisztikai célpont részére, és újabbak kialakítását készítik elő - közölte. Január elsejétől a Magyar Turisztikai Ügynökség teljes struktúrája működik, a kormány létrehozta az egyablakos hatékony turizmusigazgatást.

A magyar turizmus évek óta dinamikus növekedést mutat, 2017 kiváló éve lesz a magyar turizmusnak. A következő időszak legfontosabb feladatának a stratégia végrehajtását nevezte. A turisztikai desztinációkat kialakították, de még létre kell hozni a turisztikai brandet (márkát) - sorolta. A minőségi turizmus érdekében a képzés fontossága mellett hangsúlyozta a munkaerő megtartását, a külföldön dolgozók visszacsábítását.

Kiemelte: lényegesen több hazai és uniós forrás áll az ágazat rendelkezésére, a turisztikai célelőirányzat jelentősen megnövekedett, csökkent az áfa. Hangsúlyozta, hogy mennyiségi turizmus helyett minőségire van szükség. Az országban nyáron egy időben rendeznek világraszóló eseményeket, mindez része a kormány által meghirdetett fordulatnak. A minőségre kiváló példa, hogy a Tripadvisor a világ egyik legjobb szállodájává választott egy budapesti hotelt.

Megköszönte az ágazatban dolgozók, a Turisztikai Világszervezet (UNWTO), az Európai Parlament turisztikai albizottságának hatékony együttműködését.

Hangsúlyozta: béke, együttműködés, és biztonság nélkül nincs turizmus, a kormány mindent megtesz a turizmus, mint stratégiai ágazat fellendítése érdekében.

Bienerth Gusztávot január 8-án megválasztották a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökévé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.