Politika

Putyin Magyarországon: a TEK fogja védeni az orosz elnököt

Putyin nemzetközileg védett személy, ezért szigorú óvintézkedésekre számíthatunk.

2017.01.31 11:01MTI
Fotó: AFP

Már szerdán megkezdődnek a tárgyalások az orosz delegáció és a magyar kormány között - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedden az MTI-t.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda délután fogadja Veronika Szkvorcovát, Oroszország egészségügyi miniszterét, majd a megbeszélés után, 16 órakor sajtótájékoztatót tart a két politikus a KKM-ben. Ezután a magyar diplomácia vezetője a Roszatom vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval találkozik - írták.

Szerda este Szijjártó Péter Szergej Lavrov külügyminiszterrel, csütörtök reggel pedig Gyenisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszterrel tárgyal - áll a KKM közleményében.

Csütörtökön a déli órákban érkezik Budapestre Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte pénteken a külgazdasági és külügyminiszter.

A belügyminiszter kijelölése alapján a Terrorelhárítási Központ látja el a szerdán és csütörtökön Budapestre utazó, kiemelten védett személyek, Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter látogatásakor a személyvédelmi feladatokat. Az intézkedések nem jelentik egyetlen demonstráció megtiltását sem - közölte a TEK kedden az MTI-vel.

A nemzetközileg védett személyek biztosítása érdekében a TEK a szükséges személy- és létesítményvédelmi intézkedéseket életbe léptette és ezeket a látogatás végéig fenntartja - írták.

"Az intézkedés nem jelenti egyetlen demonstráció megtiltását sem, de lehetőséget biztosít a védett személyek biztonságának garantálása és a közlekedési útvonalak biztosítása érdekében számos rendőri intézkedés bevezetésére" - fogalmaztak.

A TEK felhívta a közlekedők figyelmét arra, hogy az orosz küldöttség mozgásával párhuzamosan több útvonalon időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kerül sor. A bevezetett korlátozásokról a TEK, a korlátozásokkal érintett útvonalakról pedig a rendőrség oldalán tájékozódhatnak.

Szakaszosan és időszakosan lezárják majd a február 2-án 11 óra 30 perctől 13 óráig, illetve 17 órától 19 óra 30 percig a Liszt Ferenc-repülőtér "E" portája - 4-es út - M0-s autóút - M3-as bevezető - Kacsóh Pongrác úti felüljáró - Kós Károly sétány - Hősök tere - Andrássy út - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utca útvonalat, valamint az ezt keresztező utakat is.

Csütörtökön, február 2-án 0 órától 20 óráig lezárják a Markó utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Báthory utca - Hold utca - Hercegprímás utca - Arany János utca - Nádor utca - Garibaldi utca - Pesti alsó rakpart által határolt területet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.