Bevonult

Így érkezett meg Orbán Szegedre

A miniszterelnök mosolyogva fogott kezet Botka Lászlóval, a város polgármesterével, miközben a háttérben devizahitel-károsult tüntetők azt skandálták: "Eladtatok bennünket, eladtatok bennünket!"

2017.01.30 09:47ma.hu

A Modern városok-program keretében látogatott Szegedre a miniszterelnök.

MTI/Ujvári Sándor


MTI/Ujvári Sándor


Orbán: Szeged kiemelkedő regionális központtá válhat

Szegednek minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy kiemelkedő regionális központ legyen - monda Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Modern városok program szegedi állomásán, ahol Botka László (MSZP) polgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatót.

A kormány és Szeged között hétfőn létrejött együttműködési megállapodásnak része egyebek mellett az M47-es út négysávosítása, a Szeged és Makó közötti vasúti elővárosi közlekedés fejlesztése, a szegedi repülőtér fejlesztése, egy élelmiszeripari gyárberuházás, iparipark-fejlesztés, belvárosi hídrekonstrukció, továbbá több sportlétesítmény építése - sorolta a kormányfő.

Orbán Viktor a tájékoztatón megjegyezte, ritkán adódik lehetőség egy ellenzéki vezetésű önkormányzat és a kabinet közötti tárgyalásra.

A miniszterelnök azt kívánta Szegednek, hogy legyen olyan sikeres város, mint amire a történelme felhatalmazza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.