Diplomácia

Szijjártó: olyan évünk lesz, ami előtte soha

"Nagyon aktív év lesz az idei a külpolitika területén, és nem hasonlítható a korábbiakhoz."

2017.01.29 10:09MTI

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elmondta: nagyon aktív év lesz az idei a külpolitika területén, hiszen az Egyesült Államok sokkal patriótább gazdaságpolitikát és sokkal pragmatikusabb külpolitikát fog folytatni.

Ráadásul az eddig kibékíthetetlennek és egyre mélyebbnek látszó orosz-amerikai ellentétben is úgy tűnik, hogy változás lesz, és együttműködés indulhat el a két ország között.

Eközben a britek unióból való kilépése miatt Európa tovább gyengül, és az energiáit olyan kérdések emésztik fel, amelyek helyett inkább a jövő kérdéseivel kellene foglalkoznia.

Kína pedig az idén is folytatni fogja gazdasági expanzióját - tette hozzá.

"Ez így, összességében azt jelenti, hogy egy olyan évünk lesz 2017-ben, mint ami korábban soha" - hangsúlyozta.

A külügyi tárcavezető szerint a magyar külpolitikát úgy kell alakítani, hogy ebből a helyzetből a legtöbbet lehessen kihozni. Éppen ezért 2017-ben is a magyar érdekek határozzák meg a külpolitikai lépéseket - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.