Szmog

Szmogriadó: Megbüntették az apát, mert autóval vitte kemoterápiára a 4 éves kislányát

A férfi hiába mondta a rendőröknek, hogy betegszállításra használta az autóját.

2017.01.26 14:36ma.hu

Tizenötezer forintos büntetést kapott egy férfi, mert szmogriadó idején nem megfelelő környezetvédelmi besorolású autójával vitte kemoterápiás kezelésre a négyéves kislányát - írja a 444.hu.

Az apa egy, a fővárostól 180 kilométerre fekvő településről vitte Budapestre a gyereket, akit már hosszabb ideje kezelnek, ezért az immunrendszere nagyon legyengült, így szóba sem jöhetett, hogy tömegközlekedéssel utazzanak.

A család egyik barátja a weboldalnak nyilatkozva elmondta: az eredeti tervek szerint a kislányt a kezelés után azonnal hazavitték volna, de egy kisebb komplikáció miatt az édesanyjával együtt a kórházban kellett maradnia. Az apát akkor állították meg a rendőrök, amikor hazaindult. A férfi azt állítja, hiába mondta a rendőröknek, hogy előjegyzett orvosi kezelésre vitte a gyerekét, megbüntették. Annak ellenére is, hogy a vonatkozó jogszabály szerint a forgalomkorlátozás alól mentesülnek a betegszállításra használt járművek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.