Tragédia

Meghalt Torgyán József

Meghalt Torgyán József, a Független Kisgazdapárt egykori vezetőjét otthonában érte a halál. Torgyán József 85 éves volt.

2017.01.22 14:25MTI
Torgyán József 85 éves volt - MTI

Meghalt Torgyán József, a Független Kisgazdapárt egykori vezetője. A politikust 85 éves korában, fővárosi, XII. kerületi otthonában érte a halál.

Az Origo elérte egyik hozzátartozóját, aki csak annyit  mondott, hogy család közleményt adott ki, ennél többet egyelőre nem szeretnének közölni.

Az MTI-n megjelenő közlemény szerint a politikus vasárnap reggel, szerettei körében halt meg.
A kisgazdák elnöke, miniszter és blogger is volt

Az ügyvéd,  politikus Torgyán József  1990-2002 között országgyűlési képviselőként dolgozott, 1991-től 2002-ig az FKGP elnöki pozícióját töltötte be, 1998 és 2001 között pedig földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter volt. 

Ezután hosszabb ideig nem foglalkozott politikával, 2006 szeptemberében azonban visszatért, és  új pártot alapított, a Magyar Megújulás Mozgalmat.

A 2010-es magyarországi országgyűlési választáson a "Torgyán-Kisgazda-Koalíció" nevű formáció jelöltjeként indult  Csongrád 4. választókerületében.

A politikai tevékenységgel 2016 novemberében hagyott fel végleg: a Sztárklikken blogoló egykori kisgazda vezér egy búcsúcikkben köszönt el. Utolsó közéleti programja egy idén szeptemberben tervezett földműves nap lett volna, a blogbejegyzés szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.