Sajtó

Huszonnyolc helyreigazítási pert nyert a Jobbik a kormánypárti médiumokkal szemben

A párt szóvivője szerint a kormányközeli újságok, csatornák és portálok "elképesztő hazugságokkal, lejáratásokkal, karaktergyilkoságokkal" próbálják lejáratni az ellenzéket.

2017.01.21 16:40MTI
Fotó: MTI

Néhány hónap alatt 28 sajtó-helyreigazítási pert nyert a Jobbik egyes kormánypárti médiákkal (888, Origo, Ripost, Lokál, Magyar Idők és Pesti Srácok) szemben - számolt be az ellenzéki párt szóvivője egy budapesti sajtótájékoztató után telefonon az MTI-nek, szombaton.

Szűcsné Major Ildikó úgy vélte, hogy 2016 meghatározó volt a magyar médiapiac számára, a Fideszhez közeli nagyvállalkozók sorra vásárolták fel a különböző sajtóorgánumokat. Ezek az újságok, televízió csatornák, hírportálok a kormánypropaganda mellett "elképesztő hazugságokkal, lejáratásokkal, karaktergyilkoságokkal töltik meg" hasábjait, műsorait, ezzel züllesztve a tömegtájékoztatás színvonalát - hangsúlyozta.

Szűcsné Major Ildikó szerint a célkeresztben egyértelműen a Jobbik áll, mivel "a kormány számára is egyértelmű, hogy az ellenzéki párt az egyedüli kihívója a Fidesz kormánynak" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.