Veronai buszbaleset

Áder: az egész ország osztozik a gyászban

Részvétet nyilvánított Áder János köztársasági elnök szombaton a péntek éjszakai olaszországi busztragédia áldozatai hozzátartozóinak, az államfő szerint az egész ország osztozik a gyászban.

2017.01.21 15:59MTI
Fotó: MTI

Áder részvétnyilvánítását a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatott el az MTI-hez.

Áder János mély megrendüléssel értesült a magyar gimnazistákat ért tragikus buszbalesetről. "Az elhunytak szüleit, testvéreit, hozzátartozóit, osztálytársait és tanárait ért gyász ma mindannyiunké" - írta.

"A szomorú hír minden édesanyában és édesapában ugyanazokat a szorongató érzéseket hívja elő, mert senki sem adhatja vissza szeretteiknek azok életét, akiket örökre elragadott ez a tragikus baleset. Lélekben közösen reménykedünk a baleset túlélőinek mielőbbi és maradéktalan felépülésében" - közölte az államfő.

Áder János megköszönte a mentésben résztvevők, valamint az olasz és a magyar szervek munkáját.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.