Gyógyítás

Átadták a Semmelweis Egyetem kiemelkedően gyors képalkotású PET-CT készülékét

A berendezéssel évente négyezer, az egészségbiztosító által támogatott vizsgálatot lehet elvégezni.

2017.01.20 02:30MTI
Fotó: MTI

Átadták a Semmelweis Egyetem új, világviszonylatban is kiemelkedően gyors képalkotású PET-CT készülékét csütörtökön Budapesten, az egyetem Nukleáris Medicina Központjában. A berendezéssel évente négyezer, az egészségbiztosító által támogatott vizsgálatot lehet elvégezni.

Szél Ágoston, az egyetem rektora az átadáson arról beszélt, a PET-CT - amely két képalkotó módszert, a computer tomográfiát és a pozitron-emissziós tomográfiát egyszerre alkalmazza - már akkor is jelezheti a kóros elváltozást, amikor a daganatot a hagyományos módszerekkel még nem tudnák kimutatni.

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára kiemelte, a PET-CT a közép-magyarországi régió egyetlen állami kézben lévő eszköze, amely hozzájárul ahhoz, hogy mindenki számára elérhető legyen ez a típusú a vizsgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.