Vádemelés

Ájultra verték társukat a kegyetlen fiatalok

Kiskorú társukat kínozták azok a 16-17 éves, bűncselekmények miatt gyermekotthonban elhelyezett fiatalok, akik ellen nemrég emeltek vádat Zalaegerszegen.

2017.01.18 09:30MTI

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője azt közölte az MTI-vel szerdán, hogy a három fiatal fiú lopás, rongálás és testi sértés miatt került gyermekotthonba. A kamaszok 2015-ben heteken át, rendszeresen ok nélkül bántalmazták az egyik kiskorú társukat, több alkalommal is előfordult, hogy bírónak vagy ügyésznek nevezték magukat, hogy rugdosással megbüntessék áldozatukat.

Több megalázó helyzeten kívül a kamaszok egy alkalommal kínzások és kegyetlenkedések közepette ájultra verték a fiút, mert az a szökési tervükhöz nem volt hajlandó kitörni az egyik rács nélküli ablakot. A kiskorút fellocsolták, később pedig a mellkasánál fogva egy törölközővel felakasztották és negyed órát lógni hagyták.

A megfélemlített és ezért soha nem panaszkodó fiú bántalmazásaira akkor derült fény, amikor egyik társa elmondta a történteket az intézet pszichológusának.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség testi sértés, kényszerítés, valamint személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a fiatalkorú fiúk ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.